Warning: call_user_func_array() expects parameter 1 to be a valid callback, function 'wpb_admin_account' not found or invalid function name in /var/www/xn--uvildigkonomi-hnb.dk/public_html/wp-includes/class-wp-hook.php on line 298
Investeringsrådgivning → Få et afkast der er større end det investerede

Investeringsrådgivning

Hvad er investering?

Definitionen på en investering er, når man via et input af ressourcer såsom tid eller penge, forventer et afkast tilbage i form af, at det investerede vokser. Det betyder med andre ord, at når du laver en investering er det ofte med den intention eller det håb om, at få et afkast tilbage som er større end det investerede.

billede af investeringsrådgivning

Investering i aktier og obligationer

Hvis du har en mindre eller større opsparing stående, så kan det være en fordel at investere dine penge og få et afkast på dine penge og dermed få mere ud af dine penge. Du kan investere dine penge i aktier og obligationer. En aktie er en andel af en virksomheds egen kapital. Værdien af en aktie styres af markedet og kan derfor både stige og falde. Hvis der er overskud i din investerede virksomhed, så giver din købte aktie et udbytte.

Obligationer er et værdipapir, der bliver udstedt af en låntager. Långiveren køber obligationen og på den måde frigives der kapital til låntager. Der er en løbetid ved obligationer, men det forventes at långiver får mere tilbage, end der er blevet lånt ud over tid.

Der kan være høje risiko ved at investere dine penge i aktier og obligationer. Det skyldes netop at det er styret af markedet, og man kan aldrig vide sig 100 procent sikker på, hvordan markedet ændrer sig. Der er derfor nogle der vælger at have sin opsparing stående på en opsparingskonto i banken, da det giver tryghed samt et lille afkast i form af indlånsrente. Du kan læse om opsparing og indlånsrente i banken her. 

Investering i bolig, bil eller pension

Det at købe sin egen bolig er for mange deres livs investering. Dette skyldes at en bolig for de fleste vil være det dyreste eje. Man betaler som regel af på et hus i op til 30 år og det kan derfor siges, at det er en stor og ikke mindst dyr investering. Når man køber et hus, så er det som regel under den forudsætning, at man håber at huset bliver mere værd i løbet af den tid, man bor i det. Det er derfor vigtigt, at købe huset til den rigtige pris og på det rigtige tidspunkt, da der ellers kan ske det modsatte.

Udover hus er der også mange der investerer deres penge i en bil. Som regel er en ny bil fra en bilforhandler en knap så god investering, da en ny bil mister værdi så snart, at du er kørt væk fra bilforhandleren. Du skal derfor ikke købe en bil med den tanke om, at du kommer til at tjene penge på den, da dette meget sjældent er tilfældet.

En tredje investering der er værd at nævne er pension. Det er en fordel, at have en pension og dermed betale ind til en pension hver måned. Dette kan ses om en investering, da det vil give flere penge til dig samt muligheden for et leve et ”sødere” liv, når du engang er færdig med at være på arbejdsmarkedet og går på pension.

billede af investeringsrådgivning

Få investeringsrådgivning

Har du nogle penge stående, som du ikke skal bruge til noget på nuværende tidspunkt og derfor ønsker at lave en investering i håbet om, at få et afkast på det, så er det en fordel at få investeringsrådgivning. Ligeledes er det en god idé at få investeringsrådgivning, hvis du beslutter dig for at investere i enten egen lejlighed, hus eller pension.

En investerings rådgiver har viden om markedet og virksomhederne, og rådgiveren kan hjælpe dig med, at investere dine penge i de rigtige aktier og obligationer. På den måde er du sikret, at dine penge er investeret rigtigt, og du dermed lykkes i at få et afkast på dine penge. En investeringsrådgiver kan også hjælpe dig med, at få en god indlånsrente hos din bank, hvis du ønsker at lade dine penge stå trygt på en opsparing i banken. Endvidere kan en investeringsrådgiver hjælpe dig igennem nok dit livs største investering – nemlig køb af bolig. Her kan du få rådgivning i, hvornår det er bedst at købe boligen samt få hjælp til, hvilken pris du skal købe bolig for, samt hvordan selve boligen skal finansieres. Du kan læse mere om boligfinansering her.

Du kan finde en investeringsrådgiver flere steder. Bankerne har ofte investeringsrådgivere, der kan hjælpe og rådgive dig. Du kan også vælge at blive rådgivet af en uafhængig finansiel rådgiver. Du kan læse nærmere om, hvad en uafhængig finansiel rådgiver er her.