Warning: call_user_func_array() expects parameter 1 to be a valid callback, function 'wpb_admin_account' not found or invalid function name in /var/www/xn--uvildigkonomi-hnb.dk/public_html/wp-includes/class-wp-hook.php on line 298
Efterløn skattefri præmie → betaler du efterlønsbidrag? så kan du få en skattefri præmie

Efterløn skattefri præmie

Hvad er efterløn?

Efterløn er en ydelse, som du kan få udbetalt, når du forlader arbejdsmarkedet. Du kan dog kun få denne ydelse, hvis du er medlem af en a-kasse og betaler efterlønsbidrag. Efterløn er en frivillig ydelse og du bestemmer selv, om du vil betale til en efterlønsordning. Du kan i den forbindelse også melde dig ud af ordningen på et hvilket som helst tidspunkt, hvis du ønsker det. Den a-kasse som du er medlem af vil i den forbindelse sikre dig, at du får en tilbagebetaling af det efterlønsbidrag, som du har indbetalt.

Ved at betale efterlønsbidrag har du mulighed for at stoppe på arbejdsmarkedet tre år før eller stoppe delvis på arbejdsmarkedet, end du normalt vis kan gå på pension og få den almindelige ydelse folkepension. Du kan læse nærmere om pension her. Du kan først gå på efterløn, når du har nået din efterlønsalder. Folkepensionsalderen er på nuværende tidspunkt 68 år og du kan derfor tidligst gå på efterløn de tre år før, hvilket vil sige når du er 65 år.Billede af efterløn skattefri præmie

Efterlønsbevis

Ca. tre måneder før din efterlønsalder modtager du et brev, hvori der blandt andet er et såkaldt efterlønsbevis. Du har ret til at få et efterlønsbevis, når du opfylder betingelserne om medlemsperiode i a-kasse samt betalt efterlønsbidrag. Du får efterlønsbeviset automatisk fra din a-kasse med virkning fra den dag, du opfylder alle betingelserne. Dette betyder, at du ikke selv skal søge om det. Når du har modtaget dit efterlønsbevis, så skal du ikke længere bidrage efterlønsbidrag.

Hvad er efterløn skattefri præmie?

Fra når du modtager efterlønsbeviset til du rent faktisk beslutter dig for at gå på efterløn, har du mulighed for at optjene timer til en efterløn skattefri præmie. En måde hvorpå du også kan tjene timer til en skattefri præmie er, hvis du tidligst går på efterløn to år efter, at du modtager efterlønsbeviset. Dette kaldes 2 års reglen. Dette kræver dog, at du i perioden dvs. de to år efter har indberettet mindst 3.210 løntimer indkomstregisteret. Timer med sygedagpenge i et ansættelsesforhold medregnes også.

Efterløn skattefri præmie er som det indikerer altså en skattefri præmie eller mere specifikt muligheden for at få penge udbetalt, uden at skulle betale skat af dem. Dette kræver som nævnt overstående, at du har arbejdet et vis antal timer i perioden. Du optjener en såkaldt præmieportion og denne præmieportion udbetales kun i hele præmieportioner. En præmieportion er 481 løntimer/timer med sygedagpenge i et ansættelsesforhold. Hvis du har optjent mindre end 481 timer, så får du altså ingen præmie.

Hvis du har optjent timer fra godkendt selvstændig bibeskæftigelse i perioden fra efterlønsbeviset til efterløn (to års reglen) medregnes de også til optjeningen til præmieportioner.

Billede af efterløn skattefri præmie

Maksimum på skattefri præmie

Der er et maksimum på, hvor stor en skattefri præmie, det er muligt at optjene til. Du kan højest optjene 12 gange 481 timer. Hver præmieportion udgør 13.042kroner for fuldtidsforsikrede. Det betyder at den højest mulige skattefri præmie er 13.042 gange 12, hvilket er 156.504 kroner. Disse penge bliver udbetalt skattefrit som et engangsbeløb, når du når folkepensionsalderen, som på nuværende tidspunkt (2017) er 68. Det er derfor en fordel at overveje, om du skal betale efterlønsbidrag, da det vil sødme og gave dit liv på længere sigt.