Warning: call_user_func_array() expects parameter 1 to be a valid callback, function 'wpb_admin_account' not found or invalid function name in /var/www/xn--uvildigkonomi-hnb.dk/public_html/wp-includes/class-wp-hook.php on line 298
Bygge hus → hvad skal du være opmærksom på?

Bygge hus

Skal du bygge hus?

Det at bygge sit eget hus er en stor beslutning. Ved at bygge hus har du muligheden for at designe dit eget hus præcist, som du ønsker det. Du kan med andre ord; få dit drømmehus. Når du skal bygge dit hus, starter du helt fra bunden og det er derfor meget mere end bare at vælge mursten. Det er drømme, overvejelser og økonomi.

billede af bygge hus

Find byggegrund

Du skal først og fremmest finde en byggegrund, hvor det er muligt at bygge det hus, som du drømmer om. Det er herunder selvfølgelig vigtigt, at du vælger en beliggenhed, der passer dine og eventuelt families behov og krav. Når du har fundet grunden, skal du tage kontakt til kommunen og bede om adgang til lokalplan og servitutter. Via denne adgang får du at vide, om der er nogle specielle krav til f.eks. størrelse, placering af hus på grunden, udseende osv. Det er vigtigt, at du får disse oplysninger inden, at du går videre med byggedrømmene, da du på den måde er sikker på, at du kan bygge det hus, som du drømmer om på netop den grund.

Billede af bygge hus

Find byggefirma

Det er vigtigt at finde det rigtige byggefirma for dig. Der findes mange forskellige byggefirmaer i Danmark og det kan derfor være svært at vide, hvilket byggefirma du skal vælge. Du kan undersøge de mange forskellige byggefirmaer på internettet. Der kan du ligeledes se, hvad deres fokusområde eller spidskompetence er eller med andre ord; finde ud af hvilket type hus, de er bedst til at bygge. Dette er essentielt i forhold til, at det er vigtigt, at du vælger det byggefirma, som er i stand til at bygge det hus, som du går og drømmer om.

Det er i den forbindelse vigtigt, at du holder øje med byggefirmaernes kvadratmeterpris. Det er nemlig vigtigt, at du vælger et byggefirma, der kan bygge dit hus til den pris, som du har mulighed for at betale. På den måde undgår du at betale en pris, der er højere end det forventede beløb, som du vil/kan bruge på dit hus. Det er naturligvis også en god idé, at du finder ud af via din bank, hvor mange penge du har mulighed for at bruge.

Når du har fundet det byggefirma, som skal bygge dit hus, så er det vigtigt, at du får lavet en kontrakt med byggefirmaet. Kontrakten er med til at sikre dig, at byggeriet bliver færdigt til den planlagte/aftalte tid, kvalitet og pris. Endvidere undgås misforståelser mellem byggefirmaer og dig via kontrakten.

Benyt din egen rådgiver

Når man skal bygge hus, så er der mange beslutninger, der skal tages og som er vigtige. Det kan derfor virke uoverskueligt, bøvlet og svært for mange at bygge sig eget hus. Udover overstående så har den almindelige dansker, der ønsker at bygge hus ikke den nødvendige viden omkring byggeri, krav, tekniske løsninger osv. Det er derfor en fordel at benytte din egen rådgiver. En rådgiver, der kan hjælpe dig f.eks. kontrakten mellem dig og byggefirmaet. Ved at f.eks. at få hjælp til kontrakten via din egen rådgiver, så sikrer du dig, at kontrakten bliver lavet til din fordel. Dette kan du læse mere om på Pengerådgivning.dk.