Warning: call_user_func_array() expects parameter 1 to be a valid callback, function 'wpb_admin_account' not found or invalid function name in /var/www/xn--uvildigkonomi-hnb.dk/public_html/wp-includes/class-wp-hook.php on line 298
Uvildig rådgiver - Hvordan kan en uvildig rådgiver hjælpe dig?

Uvildig rådgivning

Hvad er en uvildig rådgiver?

En uvildig rådgiver har som regel en økonomisk baggrund og har en lang erfaring med rådgivning af privatøkonomi. En uvildig økonomisk rådgiver er ekspert i, hvordan du sikrer dig, at du får mest ud af din økonomi på alle parametre. Dette er i kontrast til f.eks. bankens rådgivere der er eksperter i bankens produkter.          Uvildige rådgiver har ingen interesse i, at sælge dig noget og dermed har den uvildige rådgivning 100% fokus på dig og hvad der er bedst for lige netop dig.

Vælg en rådgiver med tilladelse

I dag er det i princippet muligt for alle, at kalde sig for finansiel rådgiver, gældsrådgiver eller andet der kan indikere, at man er ekspert på det finansielle område. Du skal derfor sikre dig, at den uvildige rådgiver nu også er uvildig og har rådgivningskompetencerne i orden. Finanstilsynet fører tilsyn med alle finansielle rådgiver, der har tilladelse. Du kan derfor se listen over uvildige rådgivere med tilladelse fra Finanstilsynet på Finanstilsynets hjemmeside. Tjek i øvrigt også at de enkelte uvildige rådgiveres hjemmesider for at se om de kalder sig uvildige eller uafhængige. Hvis dette er tilfældet, kan du være sikker på, at finanstilsynet har kontrolleret det. Du kan dermed også føle dig mere tryg og sikker i rådgivningen.

Sammenlign uvildige rådgivere og deres fokus områder

Det kan være en fordel, at søge på internettet efter uvildige rådgivere og dermed danne dig et overblik over de finansielle rådgivere herunder deres ydelser og priser. Der er ofte stor forskel på omfanget af rådgivningen og priserne. Derfor er de en god idé at sammenligne flere rådgivere. Det er endvidere også vigtigt, at du gør dig overvejelser om, hvad dine behov og krav er til den uvildige rådgiver. På den måde er du forberedt og bedst klædt på til at finde den uvildige rådgiver, der passer bedst til dine behov. En andet råd er at kontrollere rådgivernes fokusområder. Ved at undersøge og tjekke hvad rådgiverens fokusområde indebærer, er du sikker på, at du får en rådgiver, der er specialiseret til lige netop dit område. Der kan f.eks. være rådgivere der specialiseret i boligkøb, hvor der er andre der er specialiseret i overordnet økonomisk rådgivning. Ved at være klar over dine behov, kan du bedst muligt finde den korrekte uvildige rådgiver for dig.

billede af uvildig rådgivning

Hvornår kan det betale sig for dig at få en uvildig finansiel rådgiver?

Ønsker du et bredt økonomitjek, eller andre finansielle råd såsom huskøb, bilkøb eller hvad der ellers kan være, er det en fordel at søge råd hos en uvildig rådgiver. Hvis du skal tage lån til f.eks. et hus kan det være en fordel, at få rådgivning af en uvildig finansiel rådgiver. Her kan en uvildig finansiel rådgiver kan hjælpe dig igennem hele huskøbet og sikre dig, at du bl.a. får de bedste lån. Den uvildige rådgiver har, som nævnt tidligere ingen ambitioner om at sælge dig noget, men har udelukkende fokus på, at du får de største besparelser samt skabe tryghed omkring din økonomi. Der kan med andre ord siges, at du får hvad du betaler for.